header banner
Default

Volkswagen: Afscheid nemen is nog steeds een uitdaging


De emotionele overgang van benzine naar elektrisch is de kapstok voor de nieuwe commercial van Dentsu Creative Amsterdam voor Volkswagen.

De automotive sector verandert op dit moment razendsnel; inmiddels is één op de vier auto’s die nieuw gekocht wordt, elektrisch aangedreven. Maar dat betekent niet dat afscheid nemen van je huidige auto zo gemakkelijk is voor iedereen. Iets dat direct duidelijk wordt wanneer je op social media zoekt naar #goodbyecar. Dit inzicht staat centraal in de nieuwe campagne, ontwikkeld door Dentsu Creative Amsterdam. Het bureau dat inmiddels 17 jaar voor het automerk werkt.

De komst van elektrisch rijden betekent een grote verandering voor de autokoper. Er komen steeds nieuwe modellen en nieuwe aanbieders bij, maar daarmee ook nieuwe onzekerheden.

VIDEO: Volkswagen Commercial: Afscheid
Volkswagen Nederland

Volkswagen wil ook in deze tijden naar eigen zeggen ‘een belangrijke rol voor de autokoper blijven spelen.’ De ontwikkelde campagne is een vervolg op de eerder ingeslagen weg en is ontwikkeld binnen de ‘vertrouwde vriend’ strategie.

Berno Schokker (Manager Marketing Communicatie Volkswagen): ‘Bij elektrische auto’s gaat het heel vaak over technologie en features. Bij Volkswagen gaat het veel meer over de relatie die je hebt met je auto en het merk. Daar hebben we ook nu weer de nadruk op gelegd.’

De campagne wordt gelanceerd met de commercialfilm. Hierin zien we een man huilend van verdriet in zijn auto zitten. Er blijkt namelijk wel degelijk een nadeel te zitten aan het kopen van een nieuwe Volkswagen, namelijk afscheid nemen van je oude. Op social gaat merk los onder de  #goodbyemycar met break up sketches die medio oktober 2023 live gaan op TikTok en Instagram. En de Volkswagen dealers zullen binnenkort met acties komen om het afscheid nemen van je oude auto te vergemakkelijken.

Joris Tol en Gijs Sluijters, Creative Directors Dentsu Creative Amsterdam: ‘Volkswagen is een merk met een rijke reclame traditie. We zijn trots dat we er wederom in zijn geslaagd om een campagne te maken met de herkenbare Volkswagen knipoog en we het mooie inzicht op alle kanalen op een eigen manier konden uitrollen.’

Credits:

Opdrachtgever: Berno Schokker, Annemarije van Zandwijk, Jasper Bakker, Jeroen Floor, Mayke van de Rijt (Volkswagen Nederland)

Concept & Strategie: Dentsu Creative Amsterdam

Executive Creative Director: Mark Muller

Creative Directors: Gijs Sluijters, Joris Tol

Strategy Director: Marcel de Jonge

Business Director: Ralph Balk

Account Manager: Yannick van den Boogerd

RTV Producer: Amber Akkermans

Productiemaatschappij: Czar

Regisseur: Bart Timmer

First AD: Philip Young

D.O.P.: Robbie van Brussel

Executive producer: Willem Bos

Producer: Jordy Jousma

Editor: MRTN Martin Heijgelaar

Grading: Joppo & Wietse / De Grot

Online: Robin Hancock / De Grot

Sound design: Public Audio

Media: EssenceMediaCom | Greenhouse

Sources


Article information

Author: Paul Weber

Last Updated: 1702458962

Views: 1023

Rating: 4.6 / 5 (45 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Paul Weber

Birthday: 1999-06-26

Address: 272 Donald Villages Suite 835, Cervantesmouth, ID 48345

Phone: +4110294472182608

Job: Electrician

Hobby: Bowling, Playing Piano, Fishing, Puzzle Solving, Painting, Stamp Collecting, Surfing

Introduction: My name is Paul Weber, I am a lively, daring, accomplished, strong-willed, risk-taking, striking, brilliant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.