header banner
Default

Een Bitcoiner betaalt $3,1 miljoen aan miners voor één transactie - BLOX | Nieuws


Bitcoin heeft weer een record te pakken en ditmaal gaat het om de hoogste transactiekosten OOIT gemeten op de blockchain. Iemand betaalde op donderdag namelijk 3,1 miljoen dollar voor het doorvoeren van één transactie. Dat kan niet helemaal de bedoeling geweest zijn. Het is uiteindelijk Antpool, een pool voor miners, die er met het blok vandoor ging.

Antpool kreeg de blokbeloning van 6,25 Bitcoin en daarbovenop nog eens 85,2163 Bitcoin aan transactiekosten, zo blijkt uit de on-chain data.

Hoe kon dit gebeuren?

VIDEO: Betalen met een briefje van 1 miljoen dollar? Deze man probeerde het 😂💸
BLOX

De transactie van donderdag, die in blok 818.087 terechtkwam, heeft nu de discutabele eer om de duurste Bitcoin-transactie in de 14-jarige geschiedenis van de blockchain te zijn.

In september stuurde F2Pool nog 19,8 Bitcoin aan transactiekosten terug, die per ongeluk waren verstuurd door Paxos. Antpool is een mining-pool die in handen is van Bitcoin en heeft nog niets gepubliceerd over de opmerkelijke transactie.

Voor de verzender is het te hopen dat hij of zij de Bitcoin weer terug kan krijgen, want dit gaat natuurlijk om een gigantisch bedrag.

Recentelijk zijn de transactiekosten op Bitcoin enorm gestegen als gevolg van de hype rondom NFTs op de blockchain van de grootste munt van de markt. Maar 3,1 miljoen dollar betalen voor één transactie is wel HEEL overdreven.

Wat kost een gemiddelde Bitcoin-transactie nu?

VIDEO: 1 miljoen ETH-transacties gefaald | Fidelity verdubbelt crypto-team | BTC nieuws vandaag | #655
BLOX

Op het moment van schrijven liggen de gemiddelde transactiekosten voor Bitcoin op 14,06 dollar. Daarmee zitten we historisch gezien op een relatief hoog niveau, maar valt het allemaal nog in het niet bij de piek van 2021 en die piek die we zagen tijdens de bullrun van 2017.

De grote vraag is natuurlijk of deze stijging van de transactiekosten op Bitcoin een opwarmer is voor de volgende bullmarkt, die zomaar eens in de lucht zou kunnen hangen.

Waarom?

Omdat we binnenkort mogelijk een Spot Bitcoin ETF krijgen in de Verenigde Staten, de volgende Bitcoin halving voor april 2024 op de planning staat en we mogelijk in mei 2024 al de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank mogen verwelkomen.

Wat dat betreft staan er weer genoeg ontwikkelingen op de agenda die bullish zijn voor de digitale munt.

Sources


Article information

Author: Brandon Carroll

Last Updated: 1704586203

Views: 1255

Rating: 4.7 / 5 (66 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brandon Carroll

Birthday: 1920-04-26

Address: 26816 Teresa Light Apt. 310, North Vincentfurt, AR 88230

Phone: +3614969901233052

Job: Paramedic

Hobby: Traveling, Quilting, Hiking, Painting, Magic Tricks, Video Editing, Sewing

Introduction: My name is Brandon Carroll, I am a enterprising, Gifted, tenacious, expert, priceless, multicolored, Determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.